Midway Arcade Orgins

Kukapa ei tahtoisi pelata vanhoja arcade -pelejä nykyaikaisella konsolilla omassa kodissaan useiden vuosien jälkeen? Pelihallit ovat muinaisia jäännöksiä ja koneet myös sen mukana. Tuntuu, että vanhat pelit ovat pelkkää legendaa. Eipä kuitenkaan kannata huolestua liikaa. Midway Arcade Orgins saattaa pelastaa maailmasi.  Midwayssa pääset takaisin yli kolmenkymmenen pelin pariin.

Näyttökuva 2014-10-19 kello 19.15.12

Kuva: IGN

Midway Arcade Orings sisältää useita hyviä vanhoja pelejä vuosikymmenien takaa. Pelistä riippuen mukana voi pelata parhaimmillaan jopa 4 henkilöä, mikä tekee hommasta hauskaa ja hommat toimii vähän niinkuin ennenkin! Mukana ovat:  720°, APB, Arch Rivals, Bubbles, Championship Sprint, Defender, Defender II, Gauntlet, Gauntlet II, Joust, Joust 2, Marble Madness, Pit-Fighter, Rampage, Rampart, Robotron: 2084, Root Beer Tapper, Satan’s Hollow, Sinistar, Smash TV, Spy Hunter, Spy Hunter II, Super Off Road, Super Sprint, Toobin’, Total Carnage, Tournament Cyberball 2072, Vindicators Part II, Wizard of Wor, Xenophobe ja Xybots.

Tässä arvostelussa arvostelen vain muutaman pelin, jotka itselleni olivat eniten mieleen. Kaikki pelit olivat ennakkoon minulle tuntemattomia, koska pelit ovat ilmestyneet ennenkuin olen itse edes syntynyt. Mukaan arvosteluun pääsevät Rampage, Root Beer Tapper ja Satan´s Hallow.

Rampage

Näyttökuva 2014-10-19 kello 19.31.47

Rampage on vuonna 1986 julkaistu Bally Midwayn kehittelemä peli, jossa ideana on tuhota taloja sekä armeijan väkeä, helikoptereita, veneitä, raitiovaunuja ja ambulansseja. Kaupungeissa seikkaillaan pitkin pohjoista Amerikkaa. Kaupungeissa seikkaillaan 1 – 2 päivää, jolloin taas kaupunki vaihtuu. Tämä käytännössä tarkoittaa vain hieman erilaisia taloja sekä aseistettuja henkilöitä/koneita, jotka pitää myös tuhota. Armeijan väki tulittaa takaisin, jolloin myös oma henki on vaarassa. Mukana seikkailee 3 eri hahmoa, joista jokainen pelaaja voi valita omansa. Mukana on George-Gorilla, Lizzie – Lisko ja  Ralph – Ihmissusi. Kaikista hauskinta tätä on pelata kaverin kanssa, jolloin talojen tuhoaminen onnistuu nopeammin ja tuhoa saa aikaiseksi oikein kunnolla!

Rampagesta on tehty yhteensä kuusi peliä, joista viisi on ”nykyaikaisemmille ” konsoleille. Peliä on julkaistu mm. Nintendo 64:selle ja PS1:selle sekä Wii:lle.

Root Beer Tapper

Näyttökuva 2014-10-19 kello 19.43.28

Kuva: Wikipedia 

Root Beer Tapper on 1983 vuonna julkaistu arcadepeli ja on myöskin Bally Midwayn kehittelemä. Tapperissa on yksinkertainen juoni. Pitää pystyä tarjoilemaan monelle asiakkaalle olutta sekä keräämään tyhjät tuopit takaisin, ennenkun ne ehtivät tippua baaritiskiltä alas. Mahdollisuus on saada myös tippiä, jos palvelu on ollut hyvää. Pääsin levelille kaksi, jonka jälkeen tipuin kuin leppäkeihäs. Tarjoilu on nimittäin yllättän vaikeata, kun pitäisi ehtiä liian monelle tiskille yhtä aikaa.

Pelihän olisi varmasti Suomessa kielletty, jos se julkaistaisiin vasta nyt. Eihän lapsille voisi opettaa näin nuorena miten kaljaa tarjoillaan ja että siitä saattaisi joku saada tippiäkin. Näin Viskikohun aikana on varmastikkin parempi olla hiljaa. Tässä kuitenkin oiva peli nopeuden treenaamiseen. Ehkä sitten osaa olla hyvä asiakaspalvelija myös oikeassa kapakassa, jos sellaisen työpaikan sattuu omistamaan.

 

Satan´s Hallow

Kuva: Hardcore Gaming

Satan´s Hallow on saatanallinen peli, joka Viskin oheella on sellainen aihe, että tarkkana on oltava. Tämä on ehkä laittomin arvostelu, jota koskaan tulen tekemään. Saatana ja Viski. Noniin, itse asiaan.

Satan´s Hallow on myöskin Bally Midwayn kehittelemä peli, joka julkaistiin 1982. Pelissä on tarkoituksena rakentaa jonkinlainen silta tulen yli sekä samalla yrittää saada kukistettua lentelevät lohikäärmeet hengiltä. Joskus saattaa itse Saatana hyökätä, jonka päihittämisessä onkin välillä hankaluuksia. Niinpä omallakin kohdalla tämän pelin loppu tuli aina nopeammin kuin ajattelinkaan. Taisin maksimissaan päästä johonkin 5000 pisteeseen, joka on aika vähän! Yllättäen mitä pidemmälle pelissä pääsee, sitä vaikeammaksi vastustajat käyvät.

Kokonaisuus

Midway Arcade Orgins on helkatin hyvää vaihtelua räiskinnälle ja kaikelle nykyaikaiselle peliteollisuudelle. Pakollinen hankinta tämä on erityisesti niille, keiltä tämä aikakausi on mennyt kokonaan ohi. Tietenkään tämä ei ole sama pelata näitä pelejä PS3:sella tai Xbox 360:sella, mutta sentään vähän pääsee kiinni siihen, mistä joskus oli kyse. Mikseipä tätä voisi pelata myös lasten kanssa? Vaikkakin peli on k16 niin mukana on muutamia pelejä, joissa ei kyllä väkivaltaa ole niin paljon, etteikö lapsi voisi vähän kokeilla onneaan. Esimerkiksi mukana on peli, jossa ajetaan ralliautoja. Tämä k16 -leima kertoo kyllä hyvin siitä, että vanhat pelit, joita ennen pelasi kaikki, ovat nykyisten lakien ja säännösten mukaan rajumpia. K16 leiman lisäksi kansiin on painettu väkivallasta varoittava kuva.

Peli maksoi Prisman alekorissa 15 euroa ja on kyllä ollut jo nyt hintansa veroinen. Mukavaa ajanvietettä myös niille, ketkä eivät yleensä konsolipelejä pelaa. Sain nimittäin GossipMaster666:sen aivan koukkuun Rampage -peliin!

FAKTAT

Tekijä: Backbone Entertainment
Julkaisija: Warner Bros.
Julkaisuvuosi: 2012
Lajityyppi: Arcade
Testattu: PS3
Saatavilla:  PS3 ja Xbox 360
Pelaajia: 1 – 4

ARVOSANA

arvostelu5

Posted on 19 lokakuun, 2014, in Arvostelut and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Jätä kommentti.

Jätä kommentti